VIŠE O COACHINGU

Coaching kao skup specifičnih metoda usmjerenih na razvoj pojedinca ima jasan cilj maksimalno iskoristiti potencijale pojedinca i na taj način osloboditi već postojeće, no neiskorištene izvore produktivnosti i uspješnosti.

U srcu coachinga je kreativan proces koji potiče na razmišljanje, razvoj i rast.

Taj proces pomaže pojedincu da s punim povjerenjem slijedi nove ideje i alternativna rješenja i da bude otporniji u sučeljavanju sa svim zahtjevnim i nesigurnim životnim izazovima.

Za svakog životnog trenera iznimna je čast i zadovoljstvo prenositi znanje i pouke iz svog osobnog životnog iskustva kako bi se pokrenuo, ubrzao ili preusmjerio neki proces iscjeljenja ili uravnotežilo polje osobne genijalnosti nekog pojedinca koje postoji u svima nama.

Svi odgovori na sva naša pitanja već su u nama, skriveni pod naslagama krivnje, srama i straha, pod nesvjesnim plaštom naših zabluda i nerazumijevanja prave prirode svemira.

Ali u svima nama leži i taj kreativni stvaralački potencijal, jedna ogromna snaga i nevjerojatna moć, da sami upravljamo svojim životima odgovorno, budno, svjesno i savjesno, i da stvaramo prekrasan svijet koji odražava naše prosvjetljeno, probuđeno unutarnje biće i ogromno bogatstvo, našu unutarnju ljepotu i dar koji smo donijeli u ovaj život da bi ga podijelili s drugima i time ispunili svoje istinsko poslanje.