Nebeski labirinti

Grad nebeskih labirinata Donja Stubica (Terme Jezerčica)

Nebeski labirinti povezani su s astronomskim i kozmičkim obrascima. Svojom prisutnošću u prostoru vrlo pozitivno djeluju na cijelu okolinu te stvaraju ravnotežu u tijelu same Zemlje. Ljudi koriste labirinte kao jedan od načina povratka k sebi, odnosno sredstvo istraživanja svojeg mjesta pod Suncem. Česta hodanja kroz labirinte potiču pozitivne promjene na svim nivoima, pomažu u poboljšanju tjelesnih i zdravstvenih problema, u odnosima s drugim ljudima, psihološkim problemima te poslovnim i materijalnim odnosima.

Labirinte možete upotrebljavati za poboljšanje samopouzdanja i emocionalne stabilnosti, povećanje energije, unaprijeđenje komunikacije, intuicije, odnosa, stjecanje duhovnog znanja i rad na najdubljoj razini u praktično svakom području života.

Istražite simboliku devet nebeskih labirinata i uživajte u manifestacijama povezanima s njima.

Otkrijte snagu “obrazaca moći”, energiju “svete geometrije” i duboke simbolike protkane kroz njihove strukture.

Potaknite pozitivne promjene u sebi i uživajte u svakom svjesnom koraku kroz labirinte.

Svaki nebeski labirint ima svoje značenje i način primjene.

Svaki ima svog nebeskog vladara, svoj dan u tjednu kojim vlada, boju, tonalitet i različito djelovanje.

Photo by Ashley Batz

Devet najvažnijih nebeskih labirinata:

 

Labirint moći (kraljeva) / Sunce / nedjelja / zlatna, bakrena / C dur

Labirint osjećaja / Mjesec / ponedjeljak / bijela i srebrna / D mol

Labirint energije / Mars / utorak / crvena / E dur

Labirint povezanosti / Merkur / srijeda / zelena / F dur

Labirint mudrosti / Jupiter / četvrtak / žuta i narančasta / G dur

Labirint ljubavi i stvaralaštva / Venera / petak / srebrno i bijelo / A mol

Labirint života i smrti / Saturn / subota / crna, tamnoplava / H mol

Labirint preobrazbe / Rahu  – Sjeverni mjesečev čvor/ subota, srijeda / smeđa, crna / H dur

Labirint slobode / Ketu – Južni mjesečev čvor / utorak, nedjelja / siva / E mol

Primjena raznih labirinata može poboljšati kvalitetu života pojedinca i cijele zajednice: od stvaranja unutarnje ravnoteže, povećanja razine energije i iscjeljujućeg djelovanja na tijelo pa sve do skladnog utjecaja na krajolik i prostor u kojem se labirinti nalaze.

U blizini Zagreba, točnije u Donjoj Stubici (Terme Jezerčica), nalazi se Grad nebeskih labirinata.

Brošuru s podacima o labirintima potražite u uredu Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica ili u Hotelu Termi Jezerčica. (http://www.gupcev-kraj.hr/hr/sport/grad-labirinata-u-donjoj-stubici,325.html)

Prošećite nebeskim labirintima i osluškujte svoje srce, misli i osjećaje. Posvetite tom hodanju kroz labirinte svu svoju pažnju i uživajte u svakom svjesnom koraku.

Ako se želite priključiti organiziranim individualnim ili grupnim (2-8 osoba max) jednodnevnim mindful obilascima i tretmanima energijama nebeskih labirinata u Donjoj Stubici, rezervirajte svoje mjesto prijavom na e-mail: info@tinoivanesic.com , s naznakom „Prijava za Grad nebeskih labirinata“  i doznajte sve potrebne informacije.

Pogledajte fotogaleriju Grad labirinata Donja Stubica, listopad/studeni 2021.

Isto tako, Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog nudi šetnju šetnicom dugom 800 metara s ucrtanih deset (10) nebeskih labirinata.

Neki labirinti uklopljeni su u dolce dok su drugi posloženi na padinama s kojih puca veličanstven pogled na Novi, Vinodolski kanal i Krk. Šećite labirintom ljubavi i stvaralaštva, labirintima slobode, preobrazbe, života i smrti, osjećaja, moći, energije, povezanosti, mudrosti i (desetim) Ganešovim labirintom.

Više informacija na službenim stranica Turističke zajednice Novi Vinodolski:

(https://www.tz-novi-vinodolski.hr/hr/nebeski_labirinti/233/26)

Na zagrebačkom Jarunu, napravljen je Zagrebački labirint ili Labirint uskrsnuća.

Foto: Vanja/Nepoznati Zagreb

Evo što o njemu piše na internetu:

„Zagrebački labirint ili Labirint uskrsnuća i sedam planeta je kozmogram izveden po uzoru na minojsku kulturu drevne Krete. Djeluje poticajno na okoliš i usklađujuće na tekuće promjene energija na planetu, a prvi je takav u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Hrvatske mladeži na RŠC „Jarun“. Dužina staze labirinta je 500 m.

Labirint kao forma seže u povijest preko 4000 godina, a svojom je magičnom geometrijskom formom u svim tradicijama predstavljao sveto mjesto. Simbolizira duhovni put – ulazak označava pročišćenje, pražnjenje i otpuštanje, središte je mjesto svjetla, jasnoće i uvida, a izlazak simbolizira jedinstvo, inicijativu, integraciju i vanjsku akciju.

Labirint je izgrađen 21. lipnja 2003. godine.

Autor projekta – Johannes Matthiessen, njemački arhitekt i waldorfski pedagog koji se kroz pejzažnu arhitekturu bavi obnavljanjem uništenih pejzaža, kreiranjem iscjeljujućih parkova i radom na socio-ekološkim projektima.“

Puno je labirinata po čitavoj Hrvatskoj!

Istražite ih i uživajte u njihovim moćnim energijama!

Izvori (foto&tekst): Wikipedija, A.P. Kezele , Vanja/Nepoznati Zagreb, www.gupcev-kraj.hr, www.tz-novi-vinodolski.hr, www.termejezercica.hr, Ashley Batz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *