Masaru Emoto – poruke skrivene u vodi

U trenutku začeća oplođeno jajašce sastoji se od 96 posto vode. Djetešce se u trenutku poroda sastoji od 80 posto vode. Tijelo odrasle osobe ima 70 posto vode. Drugim riječima, život proživljavamo uglavnom u vodenom obliku. Suština ljudskog bića jest voda. A voda razumije riječi i emocije.

Tvrdi to Masaru Emoto, japanski znanstvenik koji je 1987. slučajno počeo proučavati vodu.

Sa suradnikom Kazuyom Ishibashijem uspio je 1994. snimiti prvu fotografiju vodenog kristala. Idućih pet godina posvetio je snimanju fotografija: na boce ili čaše vode zalijepio bi poruke (volim te, mrzim te, ljubav, stres…), a onda je snimao slike. Došao je do zapanjujućeg otkrića – kad bi na vodu napisao “ljubav” ili “zahvalnost”, voda bi formirala predivan kristal, ali kad bi napisao “mrzim te” ili “ružna si”, kristali bi se raspadali! U lipnju 1999. objavio je knjigu “Poruke iz vode” koja je postala bestseler i prevedena je na 23 jezika, među ostalim i na hrvatski.

U svojoj drugoj knjizi “Istinska moć vode”, Emoto je odlučio otići korak dalje i otkriti kako voda može utjecati na naše zdravlje. Voda je, kaže, osjetljiva na suptilan oblik energije koji je nazvao “hado”. Sve što postoji posjeduje vibracije ili hado. Kad vodi kažemo “budalo jedna”, ona će to zapamtiti i, ako je zamrznemo, stvorit će se deformirani kristali.

Kad vodu izložimo pozitivnim mislima i lijepim riječima, nastaju predivni kristali koji odražavaju pozitivan hado. Znanost je već dokazala da svaka čestica na ovom svijetu, pa tako i svaki atom ili elektron u našem tijelu ima svoju vibraciju. I mi sami često govorimo kako smo s nekim “na istoj valnoj duljini”.

Kad se zaljubimo, kaže Emoto, naš hado se uskladi s hadoom druge osobe. Dok se pripremao za pisanje svoje druge knjige, Emoto je proveo mali eksperiment – zapisivao je nazive različitih emocija i lijepio ih na boce vode. Nakon toga ih je zamrznuo i slikao kristale. Ukratko, stres nije dobro ispao na fotografiji.

Kako emocije utječu na vodu u boci, tako utječu i na naše tjelesno zdravlje. Briga je često uzrok bolesti. Ljudsko tijelo sastoji se od 60 trilijuna stanica. Zdravi smo dok te stanice skladno obavljaju svoju ulogu. No vibraciju ne posjeduju samo stanice, nego i molekule, atomi i subatomske čestice. Bolest će početi na subatomskoj razini kad se iz nekog razloga poremeti vibracija tih čestica. Godinu-dvije kasnije poremećaj se već može uočiti u stanicama. Za još godinu ili dvije moći će se detektirati na organima. Nešto što je prije pet ili deset godina možda bio poremećaj u jednom elektronu, danas je postala kronična bolest. Ono što je dobro jest da voda može stići do bilo kojeg dijela tijela i predati mu novu, pozitivnu informaciju. Voda može doći tamo gdje ne može doći lijek zapadnjačke medicine. Iako lijekovi mogu donijeti veliko olakšanje, piše Emoto, hado voda može doprijeti i do subatomskih čestica koje su se prve razboljele. 

Kako njegova otkrića primijeniti u praksi?

Emoto preporučuje da se nabavi destilirana voda iako može poslužiti i voda iz slavine. Na papirić zapišite riječi koje želite i zalijepite na posudu tako da ih voda može “pročitati”. Povremeno se obratite vodi i protresite ju. Hado vodu možete piti koliko hoćete i kada god vam odgovara.

Isto tako, u kristalima dolazi do fascinantnih promjena kad se vodi izgovaraju različite riječi.

Kristali nam prenose poruke o tome kako bismo mogli i kako bismo trebali živjeti svoje živote.

U Japanu se kaže da riječi duše prebivaju u duhu zvanom kotodama ili duh riječi, a izgovaranje riječi posjeduje moć mijenjanja svijeta.

Pokazalo se da su fotografije kristala također iznimno rječite u opisivanju svijeta.

Najljepši i najprecizniji kristal oblikovale su riječi ljubav i zahvalnost.

Ljubav i zahvalnost riječi su koje našemu svijetu moraju služiti kao vodič.

Zato iskoristite ovu mogućnost oblikovanja svog svijeta svaki put kada primite u ruke čašu vode i blagoslovite je najljepšim riječima koje proizlaze iz vašeg bića, znajući da stvarate prekrasne kristale koje čine ovaj život posebnim.

 

 

„Što bolje razumijete vodu, to će vam teže biti zanijekati Božje postojanje.“

Masaru Emoto

Više o Masaru Emoto i fotografije kristala

Sources:

Photo: pexels-frank-cone-5312333

Text: www.jutarnji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *